Veelgestelde

Vragen

Veelgegeven antwoorden

Hoe gaat mijn hond of kat met het luik om ? 

Mijn hond of kat zal er niet door willen !

Voor een hond of een poes is een hondenluik of poezenluik veel meer dan een speeltje: het is vrijheid, de mogelijkheid om z’n behoeft buiten "z’n nest" te doen, uitbreiding van z’n territorium, contact met de huisdier-vriendjes van de buren, …

Als je dus een dier hebt dat aanvankelijk wat schuw is om het luik te gebruiken, toon hem dat het luik een doorgang is, blokkeer z’n gebruikelijke weg en wees dan geduldig, geef ‘m de tijd om zelf de mogelijkheden te beseffen … dan komt het zeker goed ! We hebben al heel wat tips & tricks gekregen van klanten, lees zeker onze blog hierover.

Lees hoe een hond of kat kan wennen een z'n luik ...


Kan de poes of de kleine pup ook door een groot luik ?

Zeker ! Ons gepatenteerd systeem van flap is er voor ontworpen dat een klein dier (pup, poes, kitten) door het luik kan omdat het enkel het onderste latje moet openen terwijl een groot dier de volledige flap open duwt. Dit was een erg belangrijke stap in de ontwikkeling van onze luiken

Lees hoe de kleine hond of kat ook de flap voor grote honden gebruikt ...


Is er toegangscontrole met chips ?

Tomsgates bouwt uitsluitend duurzame hondenluiken en poezenluiken. De toegangssystemen die bestaan op basis van chips halen dezelfde duurzaamheid niet en riskeren jou dus snel in de steek te laten. Daarenboven zijn  chipsystemen niet erg diervriendelijk. Beter is om met de afsluitdeur aan jouw hond of kat duidelijk te maken dat het luik nu gesloten is.

Lees hier waarom chips niet nodig zijn ...

Krijg ik nu de dieren van de buren binnen ?

Anders dan andere hondenluiken en kattenluiken, zijn de onze niet doorzichtig. Voor een dier dat passeert, is het dus niet duidelijk dat het een doorgang is maar bv. een rooster.

 Lees hier waarom vreemde dieren het luik niet als een ingang zien ...


Kunnen inbrekers via mijn luik binnen ?

Een Tomsgates luik in de webwinkel komt standaard met een massieve afsluitdeur van 2 cm dik met stalen slot en hengsel. Daarenboven is het luik niet doorzichtig en ziet het er niet uit als een typisch hondenluik. 


   


Hoe wordt het luik geleverd ? 

Wij bezorgen het pakket aan bpost die samenwerken met DHL en Postnl in sommige landen, bijvoorbeeld in Nederland. Mocht het kattenluikje of het hondenluik beschadigd aankomen of mocht er enig ander probleem of vraag zijn betreffende de aflevering, aarzel niet ons te contacteren. We brengen het meteen in orde ! Indien jouw luik beschadigd aankomen zullen we het meteen vervangen. De vervoerder wordt automatisch gekozen in onze webshop.

Naar de webshop kattenluiken ...

Naar de webshop hondenluiken ...

Ik heb niet gekregen wat ik verwacht had !

Indien je bij levering iets ontvangt dat anders is dan wat je in gedachte had bij bestelling, contacteer ons dan meteen. We lossen het meteen op ! Als we niet tot een oplossing komen die voor jou goed is, betalen we jou vanzelfsprekend terug.

Naar de contactpagina ...


Het technische van het luik 

Heeft een houten luik speciaal onderhoud nodig ?

Ieder dier heeft wat vet op z’n vacht en dat kan op het luikje gaan zitten. Dit kan je met een eenvoudig zeepsopje verwijderen. Mocht het luik na verloop van tijd wat schraal worden van de zon of de regen, kan je het licht opschuren en behandelen met olie voor hout. Behandel het liever een keertje teveel dan te weinig, het hout zal je dankbaar zijn en lang mooi blijven.

Lees hier over de materialen van onze luiken ...


Mijn luik is kapot !

Onze hondenluiken en kattenluiken zijn duurzaam, gemaakt om jaren mee te gaan. Evenwel zijn onze rubbers en houtsoorten natuurlijke producten die gebreken kunnen vertonen. Deze materiaalgebreken zullen binnen de 2 jaar voorkomen, wat overeenkomt met de garantietermijn. Wij zullen dan de nodige herstellingen uitvoeren in garantie. Mocht er zich later nog een probleem voordoen, contacteer ons dan zeker want we zullen altijd een oplossing zoeken.

Naar de contactpagina ...


Wat zijn de afmetingen van de luiken ?

Je vindt hier alle afmetingen. Onze deurluiken zijn standaard voor deuren tot 6 cm maar zijn ook beschikbaar tot 15 cm. Aarzel niet ons te contacteren als er vragen over zijn ! 

Nederlandstalig - Deurluiken


Nederlandstalig - MuurluikenEngelstalig - Deurluiken


Engelstalig - Muurluiken


Kan ik m'n luik zelf installeren ?

Dat kan zeker !

Je maakt de opening, schuift het luik er in en schroeft het met 4 vijzen vast. We hebben als handleiding enkele installatievideos voorzien.

Naar de Installatiehandleiding ...


Wat gebeurt er als ik een installatie bestel ?

Indien je deze optie kiest word je gecontacteerd om een afspraak te maken voor onze installateur. De installateur zal op de afgesproken dag en uur jouw luik komen installeren, dit duurt ongeveer anderhalf tot twee uur voor een deurluik en ongeveer vijf uur voor een muurluik.
Wij nemen bouwafval mee, werken met stofafzuiging en laten alles netjes achter. 

Hoe een installatie bestellen ...


Kan een luik ook in een muur geïnstalleerd worden ?

Zeker !

We hebben hier een ruime ervaring in en hebben daarvoor gespecialiseerd materiaal waardoor we stof-arm kunnen werken. Hier hebben we ongeveer vijf uren werk aan.

Ook het puin nemen we mee zodat alles netjes achter blijft.


Lees hier over de installatie in een muur ...

 

Kan een luik ook in glas geïnstalleerd worden ?

Dit adviseren wij enkel met gehard glas (kan ook geïsoleerd gehard glas zijn. Hou er immers rekening mee dat er op glas veel spanning kan staan (bv. in de winter wanneer het buiten vriest en binnen warm is), waardoor de kans groot is dat gewoon glas zou gaan scheuren of barsten omwille van de opening van het luik.

Ook mogelijk is een gedeelte van het glas te vervangen door een paneel waar het luik in geïnstalleerd kan worden of een luik door de muur te installeren.

Lees meer over kattenluiken in glas ...

Lees meer over hondenluiken in glas ...

Is er een btw-voordeel als ik m'n luik laat installeren

Inderdaad ! In België kan je onder bepaalde voorwaarden een mooi btw-voordeel halen, het installeren van jouw luik wordt dan zéér interessant !

Lees meer over het btw-voordeel bij plaatsing ...


BTW, Verzendkosten en levertermijn

BTW

Je bent klant binnen de EU ?

1. de prijzen zijn BTW inbegrepen

2. klanten buiten België kunnen een geldig BTW-nummer ingeven waardoor de BTW verlegd wordt naar de land van aankoop


Je bent klant buiten de EU ? 

Alle prijzen zijn exclusief BTW

Verzendkosten en levertermijn

Tijdens het produceren en klaarzetten van jouw bestelling houden we je op de hoogte.

Aarzel niet ons te contacteren als je iets dringend geleverd wil hebben.

Standaard levertermijnen:

Plaats van Levering kosten 
verzekerde zending
Levertermijn
Rubberwood deurluiken
en Nipper (S) eiken luiken
Levertermijn
andere webshop luiken
België Deurluiken: 18,75 euro + BTW
Muurluiken: 32,14 euro +BTW

6 tot 7 werkdagen
11 tot 12 werkdagen
EU-landen,
Zwitserland

en Verenigde staten
Deurluiken: 25,89 euro + BTW
Muurluiken: 41,07 euro + BTW

8 tot 10 werkdagen
11 tot 13 werkdagen
buiten de EU
65,00 euro
10 tot 15 werkdagen
15 tot 20 werkdagen