Installatie van
uw hondenluik
of kattenluik


Ervaring in honderden muren en in deuren

Installeren wij of doe-je-het-zelf ?

Onze installatieservice

In Belgie zijn het de eigen medewerkers die de Tomsgates luiken installeren. In Nederland, Noorwegen en Groot-Brittanië organiseren we het voor jou in samenwerking met plaatselijke vaste partners.   Wij staan dus garant voor de service en de kwaliteit. 

Wij installeren onze hondenluiken en kattenluiken in muren en deuren. Voor een installatie in een deur zijn we ongeveer 2 uur bezig, een installatie in een muur duurt ongeveer 5 uur. 

We zijn stipt, werken met stofafzuiging, nemen de afbraakmaterialen mee en laten alles netjes achter. De prijs wordt vooraf bepaald, geen afrekeningen achteraf. Als je een btw-voordeel hebt (zie verder), betalen we jou binnen de 14 dagen na installatie de teveel betaalde btw terug.

"Zeer tevreden!
Snelle reactie op mijn mails en een snelle 
en vlotte plaatsing van ons hondenluik."
Hanne    10/10    24/12/2018    

Hondenluiken | Kattenluiken | Installateur bij een klant | © Tomsgates

Een installatie in beeld

De installatie bestellen in 4 stappen 

1. 

Kies jouw hondenluik of kattenluik in onze online shop

 

Kies het luik dat bij jouw hond of kat past, kies of je een luik voor door een deur of voor door de muur wil en kies de afwerking. 

2. 

Wanneer je het luik bestelt, kies dan voor de installatiedienst


Je ziet meteen hoeveel de installatie kost voor het luik dat jij gekozen hebt. BTW-kortingen worden na de installatie afgerekend.

3. 

Wij maken jou een voorstel voor installatiedatum en -uur


Wanneer je de bestelling geplaatst hebt zoeken we meteen een plaatsje in de planning voor jou en spreken met jou af of dit past.

4. 

Wij installeren het luik, nemen afval mee en laten alles netjes achter


Als er een btw-voordeel moet afgerekend worden, vragen we jou een attest voor de plaatsing te ondertekenen en wordt het verschil teruggestort

BTW-voordeel indien jouw hondenluik of kattenluik geïnstalleerd wordt

Hoeveel ?

Door dit BTW-voordeel betaal je voor de installatie van een luik in een deur 176 € bovenop de prijs van het luik zonder installatie in onze webshop. Je betaalt voor een luik in een muur 286 € bovenop de prijs van het luik zonder installatie in onze webshop.  Indien wij het installeren betaal je immers slechts 6 procent BTW op het luik én op de installatieservice, terwijl je anders 21 procent betaalt op het luik zonder installatie. 


Voorwaarden ?

Het luik moet in België geïnstalleerd worden in een woning die al meer dan 10 jaar in gebruik is. De woning wordt volledig of hoofdzakelijk gebruikt voor privédoeleinden en de klant is zelf eigenaar, huurder of vruchtgebruiker van de woning.


Hoe ?

In onze webwinkel betaal je bij bestelling de volle 21 pct btw. Na installatie krijg je van ons de teveel betaalde btw binnen de 14 dagen terugbetaald . Het BTW-voordeel mag immers pas toegekend worden op het moment dat je het attest ondertekent dat jouw woning aan de voorwaarden voldoet. Onze installateur zal dit attest meebrengen bij installatie zodat je het kan ondertekenen.


Zelf jouw luik installeren

Sinds 2013 plaatsen we onze luiken en willen dit natuurlijk zo gemakkelijk en efficiënt mogelijk doen. Bij het ontwerp van onze luiken is dus in het bijzonder rekening gehouden met de installatie-vriendelijkheid waar de zelfplaatser dus van kan meegenieten. Het installeren van onze luiken is dus een leuk project voor iedere doe-het-zelver, zie hieronder onze tips & tricks, installatiefilmpjes en download de stappenplans.

Veel plezier en aarzel niet ons te contacteren als je in de loop van de installatie vragen zou hebben.

Tomsgates contacteren ...

Tips & Tricks

Hondenluiken | Kattenluiken | Installatiemal voor een hondenluik of kattenluik in een deur of in een muur | © Tomsgates

De installatiemal

Bij ieder luik zit een installatiemal van stevig karton met beschermrand. Volg de streepjeslijn voor het uitzagen van het gat in de deur of het uikappen van de opening in de muur. De extra kartonnen beschermrand zal jou helpen om de deur of muur vrij te houden van machinekrassen. 

De precieze plaats van het luik 

Als je afgemeten hebt waar je het luik wil plaatsen, boor je eerst een gat doorheen de deur of muur. Dan kan je in detail precies nameten of het luik zowel aan de binnen- als buitenzijde exact uitkomt waar je wil. Twee keer meten, daarna zagen of kappen. 

Wind & Waterdicht

Als het luik geïnstalleerd is, kit je aan de buitenzijde de aansluitrand tussen het kader en de deur of muur rondom-rond af met silicone. Je zal zien dat het buitenkader reeds voorzien is van een zwelband om een goede aansluiting te garanderen maar dat is de tweede bescherming. De eerste is jouw kitvoeg. Dan ben je zeker dat er ook langs de montageopening geen wind of water doorkan. Voor muurluiken is het aan te raden de rand aan de binnenmuur af te dichten met PU schuim zodat er geen wind uit de spouw kan binnenkomen.  

Eerst schilderen, dan installeren

Als je een naturel luik gekocht hebt dat je wil gaan schilderen, schilder het dan voor de installatie. Schilderen gaat immers gemakkelijker aan een werktafel dan op de knieën voor de deur.

Video's en handleidingen voor zelf-installatie


Installatie in een deur


Montage van het muurluik